Pettymys! Suuri Raision kouluverkkouudistus palautettiin valmisteluun

Raision valtuuston enemmistö torppasi kouluverkkouudistuksen toviksi. Perussuomalaiset valtuutetut olivat valmiita päättämään uudistuksesta mutta valtuuston äänin 20-23 se palautettiin takaisin valmisteluun.

Perusteluina palautukseen esitettiin virallisten laskelmien sekä kuntalaisten informoinnin puutteita. Viralliset laskelmat haastaneet laskelmat olivat kuitenkin puutteellisia ja kuntalaisillekin on vuosien aikana tarjottu mahdollisuuksia tulla kuulluksi. Valitettavasti harva nyt vastustava näyttää tilaisuuksiin tarttuneen, kunnes viimeisellä hetkellä. Keskusteluissa on vilissyt runsaasti huhuja ja virheellisiä tietoja, joita jotkin paikallispoliitikot ovat hyödyntäneet.

Vanhempain yhdistysten ym. tuki uudistukselle ohitettiin. Vaisaaren koulun aikataulu viivästyy, kun nyt ei tiedetä minkä kokoinen koulun tulee olla. Vaikka nyt päätettiin vain koulurakennuksista, ilmeisesti monelle kyse oli 5-9-luokkaisten kahden koulun vastustamisesta. Moni on valmis tukemaan vanhaa 7-9-mallia peruskoulun alusta 50 vuoden takaa ja sattumoisin 6-vuotinen kansakoulu, josta ala-aste periytyi, täyttää tänä vuonna tasan sata vuotta. Sen pituus ei määräytynyt sen kummemmin pedagogian ja kypsyyden mukaan vaan vain venyttämällä koulun pituutta kaksi vuotta, kun yhä enemmän tietoa piti kansalle saada.

“Palautus on pettymys!”, toteavat valtuustoryhmän puheenjohtajat Mikko Kangasoja ja Mika Koivisto. Kokouksessa kuultiin vahvat perusteet uudistukselle, mutta vaalien pelko pysäytti uudistuksen.

Kirjoitettu 12.4.2021

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa