Mukaan toimintaan

Raision perussuomalaiset haastaa kuntalaiset mukaan yhteiskunnallisten asioiden hoitoon. Jos yhteiset asiat kiinnostavat ja asioista tulee puhuttua vaikka ystävien ja tuttujen kesken, niin mikset sitten lähtisi mukaan puhumaan asioista paikallisyhdistykseen? Muutosta ei saa aikaan nyrkkiä taskussa puimalla tai hakkaamalla nyrkkiä kaljabaarin kalustoon, vaan sillä että tuo mielipiteensä julki ja yrittää vaikuttaa asioihin. On helpompaa yrittää saada muutosta aikaan muiden kanssa yhdessä kuin yksin yrittämällä, ja todennäköisempääkin.

Kunnallisessa päätöksenteossa ongelmana on liian suppea osallistujajoukko. Jos toimintaan osallistuisi suurempi määrä asioista kiinnostuneita ihmisiä, mahtuisi joukkoon aina enemmän osaamista ja erilaisia näkökulmia. Tällä hetkellä haasteena on, puolueista riippumatta, että korkeintaan pari prosenttia kunnan asukkaista on jollain tavalla mukana päätösten muodostamisessa. Tilanteeseen on saatava muutos ja ihmisiä aktivoitava osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan.

Osaa saattaa askarruttaa oma osaaminen tai ajatus omien mielipiteiden julkituomisesta. Tai sitten arvellaan työmäärän olevan liian suuri ja osallistumisen vievän liikaa vapaa-aikaa.
Osallistumalla oppii ja mielipiteitä tarvitaan. Työmäärä ja käytetyt tunnit on omasta halukkuudesta kiinni. Luottamustoimissa aikaa tulee varata tehtävien hoitamiseen mutta luottamustoimiin ei tarvitse mennä/pyrkiä, jos ei halua ole.

Mukaan toimintaan ja liittymistiedot täältä.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa