Ehdokasasettelu pettymys Raisiolle

Jäsenvaalit on nyt käyty ja hieman jäi hämmentynyt olo ehdokasvalinnan järjestelyistä. Ennen jäsenäänestystä ei annettu minkäänlaista mahdollisuutta esitellä itseään ehdokkaana muille jäsenille. Piirin hallituksessa istuville tämä ei ole mikään ongelma, koska heidäthän tunnetaan muutenkin jäsenistön keskuudessa, vaikka heidän ohjelmastaan ei olisi mitään tietoa. Nyt valituista ehdokkaista 53% on piirihallituksen jäseniä tai varajäseniä. Jos tämä olisi järjestetty siten, että myös asiakysymykset olisi otettu mukaan, niin ehdottomasti olisi täytynyt olla piirin nettisivuilla mahdollisuus esittelytekstiin tai sitten kootusti lähetetty sähköpostit jäsenille.
Samoin ylimääräinen piirikokous oli kyllä aikamoinen pettymys kokouksen kulun osalta. Kokouksessa sai sentään edes esitellä itsensä mutta aikaa annettiin vain kaksi minuuttia ja siinä ajassa ei kyllä kovin kummoista puhetta pidetä ja tuoda esittelyn lisäksi omia vaaliteemoja esiin. Voiko näinkin tärkeä asia kuin kansanedustajaehdokkaiden asettelu mennä näin heppoisella suunnittelulla läpi? Onko nyt varmaa, että ehdokkaiden ohjelmat tulivat selväksi ja niitä on pohdittu hallituksessa ja mietitty mikä tuo äänestäjiä? Puolueen jäsenien äänet viime eduskuntavaalien perussuomalaisten saamista äänistä on noin kaksi prosenttia (2%) koko 560 000 äänen määrästä eli jäsenet eivät paljoa vaikuta lopputulokseen.
Raisio jäi siis ilman ehdokasta ja on alueen suurimmista kaupungeista/kunnista ainoa, jolle näin kävi. Tämä tuntuu hieman kummalliselta, koska Raisiossa perussuomalaisten kannatus on ollut yli maan keskiarvon ja suurempaa kuin Turussa, Kaarinassa, Naantalissa ja Liedossa. Viime eduskuntavaaleissa puolueelle tuli Raisiosta noin 2900 ääntä. Vielä kummallisemmaksi asian tekee, kun Nousiaisista ja Liedosta ehdokkaita on molemmista kaksi kappaletta.
Nähtäväksi jää mikä on perussuomalaisten äänimäärä Raisiossa seuraavien vaalien jälkeen. Pahoin pelkään, että demareiden ehdokas vie ääniä perussuomalaisilta, koska ihmiset kuitenkin mielellään äänestävät oman paikkakunnan ehdokasta.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa